Kaffeabonnemang
Våra prenumerationer på rostat kaffe varje vecka, varannan vecka och månadsvis gör att du kan njuta av de finaste bönorna på dina villkor. Oavsett om du är en daglig kaffeentusiast eller föredrar en kafferitual i långsammare tempo, har vi det perfekta alternativet för dig. Gå med i vår community av kaffeälskare och njut av färska, perfekt rostade bönor levererade direkt till din dörr, samtidigt som du utforskar kaffevetenskapen i din egen takt.
Fri frakt på alla beställningar i Sverige över 400 SEK. Vi packar och skickar alla beställningar varje onsdag. Allt kaffe rostas och skickas som hela bönor från vårt rosteri i Lund.
-
Roasters Choice Prenumerationfrån 250 kr
-
Espresso Coffe Prenumerationfrån 240 kr
Roble Negro, Daniel Monge Gesha
Kaffeproducenten Daniel Monge driver Finca Las Palomas i Tarbaca, Aserrí, Costa Rica. Han är den tredje generationen kaffearbetare i hans familj. Daniels far, Jorge Monge, köpte Finca Las Palomas i början av 1990-talet och ända sedan dess har familjen Monge García arbetat för att producera en rad olika kaffesorter på fastigheten. Till en början planterade familjen Red and Yellow Catuai, men genom åren har de utökat produktionen till att även omfatta sorterna Gesha och Villa Sarchi.
Som producent är Daniels främsta mål att föra familjetraditionen vidare och fortsätta
förbättra sin produktion varje år. För närvarande bearbetar Daniel allt sitt kaffe på mikrokvarnen Roble Negro.
Detta kaffe har bearbetats på Jorge Vasquéz Ureñas mikrokvarn, Roble Negro. Roble Negro samarbetar med lokala kaffeodlare som Alfredo Monge för att producera högkvalitativt, spårbart kaffe samtidigt som det hjälper lokala bönder att nå en internationell marknad.
Detta parti Gesha-kaffe genomgick tvättad process på Roble Negro mikrokvarn. Skördade körsbär sorterades via flytning innan de separerar bönan från frukten. Kaffet är sedan jäst i tankar i 36–40 timmar. Det fermenterade kaffet tvättades sedan för att avlägsnas
eventuellt kvarvarande fruktkött innan det flyttas till upphöjda torkbäddar. Det tvättade kaffet har torkas i 6–8 dagar för att nå 11 % luftfuktighet. Det torkat kaffe fick vila i brukets lager i minst två månader innan det maldes och förpackades för export.
Smakprofil: Blommig, delikat, komplex
Besök oss
Våra barer är den naturliga mötesplatsen för kaffeälskare.
Vi har något för alla smaker och respekterar allas individuella preferenser. Espresso, pour-over, batch-brew, cold brew, med eller utan mjölk, take-away, bakverk, frukost, lunch – vi brygger och serverar med passion för det vi gör.
I barerna finns alla våra kaffe att köpa. Tveka inte att prata med vår personal om du har några frågor.