Megadu Espresso
BIO:
Bette Buna gård ligger i Megadu området i Guji, Etiopien. Gården är 220 hektar stor och är uppdelad i olika “lotter”. På gården är växer kaffeträden mitt ibland vild skog och planterad skog. På gården jobbar ca 850 anställda. Både säsong och heltidsanställda. Bette Buna erbjuder alla som jobbar på gården transport till och från gården, hushåll, mat och utbildning till de anställdas barn.
De perfekt mogna kaffebären plockas för hand innan de får villa på bäddar i 3-5 veckor. Under den tiden flyttas dom mellan att ligga hälften av tiden i skugga och hälften i direkt solljus.
CUPPING NOTES:
Söt, fyllig, jordgubbssylt, äpple, torkad frukt
Förvara kaffet mörkt och svalt för maximal hållbarhet.
-
Producent: Bette Buna
Underart: 74112, Enta Buna
Plats: Guji, Ethiopia
Altitude: 2100 m.ö.h.
Process: Natural
-
Vi köper det här kaffet med hjälp av våra vänner på Ally Coffee.
-
Använd alltid
Färskmalet kaffe
Ren utrustningVatten temperatur
92-95cRecept
18g kaffe in26-28 sek brygg tid
36g kaffe ut